Jag har pratat bakning en hel del på sistone.
Förmodligen för att det varit min sysselsättning i helgen.
Med lite varierat resultat.
Som sagt igår fick fåglarna, förutom solrosfrön, även saffranskaka.
Som istället för 6 cm hög endast blev ynkliga 1 cm hög.
Jag hörde ploffet, när kakdjäveln tappade hela sin ståtliga höjd.
Gissningsvis äter inte fåglarna med ögonen på det vis vi sägs göra, för de gjorde
processen kort med kakan.
Tack och lov, så slapp jag bli påmind om det mindre lyckade resultetet.
Idag så kör jag djärvt vidare på mitt baktema.
Jag har bestämt mig för att lyckas med den där saffranskakan, så nu är tagning
2 i skrivande stund i ugnen.
Varför jag sällan skriver om mitt intresse för bakning är för att en av mina absolut
bästa vänner Erika, är en fena i köket.
Jag känner mig som en total novis de gånger vi lagar mat ihop!
Så mina blygsamma försök till kulinariska höjder känns tämligen bleka i jämförelse
med vad hon åstakommer. Tro mig, jag har blivit bjuden många, många gånger på hennes trolleri, så jag vet precis vad jag pratar om här!
Laga mat och baka är mer en avkopplingsgrej för mig. Jag har roligt. Och slappnar av totalt.
När det går bra vill säga.
När det går mindre bra, tja då smyger ett frustrationsmoment in i det som är tänkt
att vara avkopplande.
Den lilla saffranskakefadäsen igår kan ha berott på att jag gräddade den för
högt i ugnen.
Tagning 2 är klar om sisådär 20 minuter, så tills dess håller jag tummarna för mitt lag.
En kaka som går bjuda på utan att måsta ursäkta den ett tiotal gånger för dess något
mediokra utseendet, eller ännu ett skrovmål till mina fjäderklädda vänner.
Det är frågan.
Hit eller shit.
Uppdatering:
Saffranskakan kan numera bockas av från min to-do-list inför julen.
Den här gången blev den godkänd.
Den har en höjd som är helt acceptabel. Den luktar som den ska.
Den har allt den behöver för att kunna bjudas på.
Att den smakar som den ska, tja, det vet jag inte förrän någon modig satt
tänderna i den.
Uppdatering igen:
Mina vänner, den såg så fin och lovande ut.
Föll förvisso ihop lite, lite, men inget alarmerande.
Delade den nu inför frysning.
Tror ni inte kakdjävlen är degig. Trots MÅNGA tandpetstester…
Jag ger officiellt upp nu.
Erkänner mig besegrad av en saffranskaka.
Några fler försök blir det inte.
Nästa helg kommer jag istället att ge mig i kast med skapandet av
lussekatter.
Några prognoser för hur det resultatet blir törs jag inte ge.
Mitt självförtroende då det gäller bakning är inte på topp för tillfället.
Fast fåglarna utomhus ger förmodligen mina bakkunskaper 10 poäng av 10 möjliga.